«

»

Hvordan velge barnevogn?

Hvilken barnevogn er den rette for meg og mitt barn?

Emmaljunga, Simo, Brio eller Graco…?

Her presenterer vi en guide til våre forskjellig type barnevogner slik at du kan få en grundigere forståelse for hvordan du kan få en vogn tilpasset dine behov.

Først må du tenke igjennom bruken. Bor du i byen, eller mer landlig til?  Har du behov for å ta buss? Går du som regel tur på asfalt eller inne på kjøpesentre, eller er du mye i mer ulent terreng? Trenger jeg håndbrems? Bor du steder med mye bratte bakker, eller det er mye holkeføre på vinteren, er det praktisk med en håndbrems, for lettere kontroll når du triller nedover.  Skal barnet sove i vognen? Lufthjul eller ikke? Skal du kjøre vognen mye i ulent terreng, bør du kanskje vurdere lufthjul på vognen. Lufthjul kan punktere, men fordelen er at trilleegenskapene forbedres ganske bra når du triller i vanskelig terreng. Da har også hjulstørrelsen noe å si. Desto større hjul du har på vognen, desto enklere triller de over uregelmessigheter i terrenget.  Skal du ha vognen mye inn og ut av bil? Hvor viktig er vekt og sammenslått størrelse? Er du på jakt etter en vogn du kan ha ut hele vognperioden, lønner det seg å tenke litt på størrelsen på selve vognen, som rygglengde, sittehøyde under kalesje mm. Får du vinterbarn kan det være lurt å ta høyde for at du får plass til alle poser og tepper du ønsker å få plass til oppi bagen når det er kaldt ute. Husk at mange vogner er produsert i langt varmere strøk enn Norge, hvor det er heller et unntak enn regel med høye brøytekanter vinterhalvåret.

Her presenterer vi en oversikt over de forskjellige typene

Bagvogn

Bagvognen er kun beregnet for bruk den første tiden, opp til ca 1 år. Bagene er her ofte store og romslige, så her har du god plass til vinterposer og annet, siden det ikke går på kompromiss med noe annet. Ofte er det også en integrert ryggstøtte, slik at du også kan benytte vognen når barnet begynner å sitte.

Duovogn

Dette er en vogn som kombinerer bagvognens store plass og sportsvognens egenskaper. Her bruker du bagen den første tiden, for så å sette på den medfølgende sportsvogninnsatsen, når barnet er ca 1 år. Du bruker det samme understellet hele tiden!

Kombivogn

Kombivognen kan brukes fra nyfødt til ca 4 år. Kombivognen består av 2 komponenter, sportsvogn og bærebag.  Når barnet har vokst ut av bagen, tas vognen i bruk som ren sportsvogn. Sportsvognsoverdelen kan brukes begge veier. Understellet er i aluminium og stål, kan lett slås sammen og hjulene tas av.

Reisetriller

Vi reiser mer. Dette har ført til at man har utviklet et helt nytt segment innfor triller, som har hatt som utgangspunktog skulle dekke følgende behov, lav vekt, enkel og liten sammenslått, god sitte/liggekomfort.

Tvillingvogn

I de fleste tvillingvogner kan man trille søsken, altså barn av ulik størrelse. Mange av modellene har separate ryggstøtter og fotbrett, slik at de to barna i vognen kan sitte og ligge uavhengig av hverandre. Hvis en vil sove kan den andre sitte oppreist og følge med. Praktisk for alle parter.

Joggevogn

Det er viktig at man ikke blander en joggevogn med en sportsvogn. Joggevognene er spesialdesignet for løpeturer. Det vil si at de er ekstremt lette, har store hjul og håndbrems. Joggevognene er somregel veldig enkle i utførelse, og ryggen kan somn oftest ikke legges helt flat i hvilestilling

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *